Subsidieregeling watertappunten


Subsidieregeling

Om het drinken van kraanwater op scholen te stimuleren is er de Subsidieregeling voor watertappunten. Basisscholen kunnen een financiële tegemoetkoming krijgen voor een watertappunt op het schoolplein. De subsidieregeling is geldig tot 31 augustus 2020. 

75% van de kosten
Bij deze subsidieregeling krijgt een school 75% van de kosten vergoed met een maximum bedrag van in totaal €2.000,- per schoollocatie. De vergoeding is voor de aanschaf, aanleg en het onderhoud van het watertappunt. De school betaalt dus 25% van de kosten zelf. Uiteraard kan de school vragen of andere partijen willen bijdragen aan de kosten. Denk hierbij aan de gemeente, lokale samenwerkingspartner, buurtvereniging, sportclub of serviceclub.

Zelf voorschieten
Scholen die van de regeling gebruik maken schieten zelf alle kosten voor. Tot 31 augustus 2020 hebben zij de tijd om het watertappunt uit te kiezen en te installeren. Als het watertappunt op het schoolplein in gebruik is genomen, worden de gemaakte kosten verantwoord via het account van de school op Mijngezondeschool.nl. De school ontvangt dan 75% van de gemaakte kosten met een maximum bedrag van €2.000 op het opgegeven bankrekeningnummer van de school.

Welk watertappunt?
Scholen zijn vrij om een watertappunt te kiezen. Belangrijk is dat het drinkwatertappunt betrouwbaar, betaalbaar, schoon drinkwater levert, hygiënisch en robuust is. De watertappunten van KWTP voldoen hieraan, worden reeds door veel scholen gebruikt en zijn dus bij uitstek geschikt voor deze subsidieregeling.

Voor wie?
Alle basisscholen in Nederland, dus ook scholen voor speciaal basisonderwijs, kunnen gebruik maken van de regeling.

Toekenningscriteria
Als meer scholen gebruik willen maken van de subsidie dan dat er budget beschikbaar is, gelden toekenningscriteria. Op basis van een aantal kenmerken wordt bepaald of een school wel of geen subsidie krijgt. Het maakt hierbij niet uit of een school zich als eerste of als laatste heeft ingeschreven voor de regeling. Wel is het bijvoorbeeld van belang of een school een Gezonde School is, in een JOGG-gemeente staat of een openbaar schoolplein heeft. Deze scholen krijgen dan voorrang bij de toekenning van de subsidie. Scholen die al een watertappunt buiten hebben, maken bij over-inschrijving minder kans op de subsidie.

Lees meer over de subsidieregeling en hoe je je kunt inschrijven op de website Gezondeschool.nl

 

Offertes watertappunt

Voor het indienen van de subsidie-aanvraag heb je twee offertes nodig. De eerste offerte is voor het watertappunt zelf en deze kun je bij ons aanvragen. De tweede offerte is een offerte van je eigen loodgieter of huisinstallateur voor het plaatsen en aansluiten van het watertappunt. Wij adviseren om dit te doen met je eigen loodgieter of huisinstallateur, omdat dit voor hun een relatief eenvoudige klus is, zij ook de situatie van de school het beste kennen, dichtbij zitten en het ook de goedkoopste oplossing is.

Onze offerte voor het watertappunt betreft de prijs voor de aanschaf en  levering van één KWTP Enkelvoudige BidonVuller of DuoBidonVuller ten behoeve van het maken van een watertappunt. Daarnaast leveren wij – indien gewenst – optioneel ook nog extra benodigdheden, zoals:

  • een communicatiebord (voor om het watertappunt);
  • afdekkap / beschermkap voor over de leidingen onder het watertappunt

Wil je meer weten of ons KWTP watertappunt, of wil je graag een offerte ontvangen voor een KWTP watertappunt? Neem dan gerust even vrijblijvend contact met ons op.

Subsidieregeling watertappunt
Subsidieregeling watertappunt