Subsidieregeling watertappunten

Voor scholen in het basis, middelbaar (beroeps) en voortgezet onderwijs is er een subsidieregeling watertappunten. Het doel van deze regeling is het bevorderen van een gezonde levensstijl door er voor te zorgen dat er op een hygiënische wijze meer kraanwater wordt gedronken.

Met de subsidieregeling kunnen scholen per locatie 75% van de aanschaf van een watertappunt vergoed krijgen, met een maximum van Euro 2000,-. Dit geldt voor twee watertappunten binnen of één watertappunt buiten.

Op 8 maart is de derde subsidieronde van start gegaan en deze duurt tot 19 april. Tot die datum hebben scholen de kans om hun subsidieaanvraag kenbaar te maken. In de tweede week van mei wordt dan kenbaar gemaakt welke scholen de subsidie hebben toegewezen gekregen.

Offertes watertappunt

Voor het indienen van de subsidie-aanvraag heb je twee offertes nodig. De eerste offerte is voor het watertappunt zelf en deze kun je bij ons aanvragen. De tweede offerte is een offerte van je eigen loodgieter of huisinstallateur voor het plaatsen en aansluiten van het watertappunt.

Wij adviseren om dit te doen met je eigen loodgieter of erkende huisinstallateur, omdat dit voor hun een relatief eenvoudige klus is. Zij kennen ook de situatie van de school het beste, zijn relatief dichtbij gevestigd en zijn daarmee ook de beste en goedkoopste oplossing is.

Wil je meer weten over onze KWTP watertappunten en/of wil je graag een prijsofferte ontvangen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

KWTP Watertappunt
Subsidieregeling watertappunt