Subsidieregeling watertappunten

Update 29 mei 2019


Wij hebben meer informatie ontvangen over de subsidieregeling en samengevat zijn de belangrijkse punten:

  • De Gezonde School bereidt zich samen met JOGG voor op de uitvoering van de regeling.
  • De regeling is alleen bedoeld voor basisscholen en voor een watertappunt buiten op het schoolplein (bijv. buiten aan de muur).
  • Scholen dienen zelf de subsidie aan te vragen en moeten ook een deel (25%) zelf betalen.
  • Bij over-inschrijving vindt toekenning plaats op basis van criteria.
  • De eerste stap is een periode van belangstellingsregistratie; scholen geven dan zelf aan of ze wel of geen gebruik willen maken van de regeling.
  • Naar verwachting gaat de belangstellingsregistratie na de zomervakantie beginnen.
  • Scholen kunnen zich nu al oriënteren op de verschillende watertappunten en nadenken over co-financiering.
  • Er komt voor scholen een toolkit met informatie en adviezen die relevant zijn bij deze regeling.

Zodra wij meer informatie hebben, dan zullen wij dat op deze pagina vermelden.

Update 12 april 2019


Staatssecretaris Paul Blokhuis van WVS maakt bekend dat de Nederlandse overheid 2 miljoen euro ter beschikking stelt voor het subsidiëren van watertappunten voor scholen in het primair onderwijs. De watertappunten zijn bedoeld voor op schoolpleinen die ook na schooltijd door de jeugd gebruikt kan worden. Met deze maatregel wil de overheid een concrete stap maken in het terugdringen van het overgewicht bij jongeren.

Subsidieregelging watertappunten 02
Subsidieregelging watertappunten 02

Bron: www.rijksoverheid.nl

Status subsidieregeling

De subsidieregeling is nog niet van kracht en wordt op dit moment uitgewerkt door Gezonde School en Jongeren Op gezond gewicht (JOGG). Zodra er bij ons meer bekend is over de status en inhoud van de subsidieregeling, zullen wij dat hier op deze pagina bekend maken.

Offertes watertappunt

Voor het indienen van de subsidie-aanvraag heb je twee offertes nodig. De eerste offerte is voor het watertappunt zelf en deze kun je bij ons aanvragen. De tweede offerte is een offerte van je eigen loodgieter of huisinstallateur voor het plaatsen en aansluiten van het watertappunt. Wij adviseren om dit te doen met je eigen loodgieter of huisinstallateur, omdat dit voor hun een relatief eenvoudige klus is, zij ook de situatie van de school het beste kennen, dichtbij zitten en het ook de goedkoopste oplossing is.

Onze offerte voor het watertappunt betreft de prijs voor de aanschaf en  levering van één KWTP Enkelvoudige BidonVuller of DuoBidonVuller ten behoeve van het maken van een watertappunt. Daarnaast leveren wij – indien gewenst – optioneel ook nog extra benodigdheden, zoals:

  • een communicatiebord (voor om het watertappunt);
  • afdekkap / beschermkap voor over de leidingen onder het watertappunt

Wil je meer weten of ons KWTP watertappunt, of wil je graag een offerte ontvangen voor een KWTP watertappunt? Neem dan gerust even vrijblijvend contact met ons op.

Subsidieregeling watertappunt
Subsidieregeling watertappunt